Loading…
SKUP 2018 has ended
Back To Schedule
Saturday, April 14 • 10:30am - 11:30am
Flukten fra IS sett av åtte millioner (10.30)

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.

Dokumentaren om den unge kvinnen Rania Mustafa Ali som flykter fra Syria, ble publisert av den britiske avisen The Guardian og NRK Brennpunkt i august 2017. Hittil har ”Escape from Syria: Rania's Odyssey” hatt over 8 millioner visninger på The Guardians Facebook-side, og den er blitt delt over 80.000 ganger.
Kortdokumentaren er nå nominert til The Webby Awards, den høyeste annerkjennelsen man kan få for nettproduksjoner, ifølge The New York Times.
20 år gamle Rania møtte den norske dokumentaristen Anders Hammer i Kobane i Nord-Syria i januar 2016. Ali hadde flyktet fra IS-hovedkvarteret Raqqa, og fortalte at hun var på vei videre til Europa. Hun ønsket å dokumentere opplevelsene underveis, men hadde ingen fotoerfaring. Hammer som tidligere hadde arbeidet med deltakende dokumentarprosjekter i Afghanistan, foreslo å holde et videokurs for henne i Kobane og så samarbeide om å filme flukten. I dette foredraget forteller han om hvordan de laget det som ble et viralt fenomen.


Speakers
avatar for Anders Hammer

Anders Hammer

Frilans
Anders Hammer bodde lenge i Afghanistan og har dekket konflikter siden 2007. I 2017 regisserte og produserte han dokumentarer for britiske The Guardian, amerikanske Field of Vision og NRK Brennpunkt. ”Escape from Syria: Rania’s Odyssey” er blitt sett av over 8 millioner og delt... Read More →


Saturday April 14, 2018 10:30am - 11:30am CEST
Ormen Lange 1