Loading…
SKUP 2018 has ended
Back To Schedule
Saturday, April 14 • 9:00am - 10:00am
Varslerne på rådhuset (9.00)

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
På rådhuset i lille Søgne kommune har 27 varslere sagt ifra om alvorlige problemer med arbeidsmiljøet og andre lovbrudd. Gjennom 150 artikler har Fædrelandsvennen rettet søkelyset mot kommunens ledelse. Flere av artiklene ble til slutt lagt frem i retten av varslere som gikk til sak mot kommunen. Varslerne ble trodd av retten. Journalistene Janne Birgitte Prestvold og Tarjei Leer-Salvesen vil i denne sesjonen fortelle om de spesielle grepene med kildebeskyttelse i et tett lokalsamfunn og bruken av arkivkunnskap og offentlighetslov i et kommunearkiv der mange dokumenter simpelthen mangler.

Speakers
avatar for Tarjei Leer-Salvesen

Tarjei Leer-Salvesen

Journalist, Fædrelandsvennen
Tarjei Leer-Salvesen jobber i Fædrelandsvennen med undersøkende journalistikk. Han utvikler også innsynsverktøyet Innsyn.no. Tarjei har bakgrunn fra blant annet NRK Brennpunkt, Dagbladet og Klassekampen, og ga i 2016 ut boka «Arkivsøk for journalister» sammen med Maren S... Read More →
avatar for Janne Birgitte Prestvold

Janne Birgitte Prestvold

Journalist, Fædrelandsvennen
Janne Birgitte Prestvold (47) er journalist i Fædrelandsvennen. Siden høsten 2015 har hun i hovedsak arbeidet med varslersaken fra Søgne. Sammen med Tarjei Leer Salvesen har hun avdekket maktmisbruk, trakassering og mobbing i en sak som ingen ende vil ta.


Saturday April 14, 2018 9:00am - 10:00am CEST
Ormen Lange 3