Loading…
SKUP 2018 has ended
Back To Schedule
Saturday, April 14 • 12:00pm - 1:00pm
Avdekket hvitvasking i Danske Bank (English)

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.

I 2017 og 2018 avdekket Eva Jung og kolleger omfattende hvitvasking av penger i Danske Banks estiske avdeling. Bankansatte skjulte de egentlige eierne, og da en varsler fortalte hvordan FSB og Putins familie var blant kundene, unnlot bankens topledelse i København å granske.

Videre avslørte Berlinske hvordan Aserbajdsjans diktatur over flere år i hemmelighet sendte penger til vennligsinnede europeiske politikere.

I foredraget forteller Jung om metodene journalister i flere forskjellige land brukte for å skaffe informasjon fra ulike kilder, verve kilder, om lekkasjene og om hvordan de arbeidet systematisk med store data på tvers av landegrenser.


Moderators
avatar for Trond Sundnes

Trond Sundnes

Redaktør, Dagens Næringsliv
Trond Sundnes er redaktør for utvikling, strategi og analyse i Dagens Næringsliv. Har tidligere jobbet i VG, Aftenposten, Vårt Land og Vikebladet-Vestposten. Han vant SKUP-prisen i 2001 (VG) og 2009 (DN), og i 2008 vant han SKUP-diplom. Sitter i Skup-juryen.

Speakers
avatar for Eva Jung

Eva Jung

Journalist, Berlingske
Eva Jung er undersøkende journalist i danske Berlingske, og siden i høst har hun desuten vært avisens EU-korrespondent med base i Brussel. Hun er medlem af bestyrelsen i SKUPs søsterorganisasjon FUJ, Foreningen for Undersøgende Journalistik og Global Investigative Journalism... Read More →


Saturday April 14, 2018 12:00pm - 1:00pm CEST
Ormen Lange 1